miercuri, 6 august 2014

Gloxinia (Sinningia)

Gloxinia este o plantă de apartament,originală din Brazilia.Este o plantă ce crește sub formă de tufă joasă,cu frunze mari oval-lanceolate,cu marginile neregulat dințate și ondulate,nervurile pronunțate,de culoare verde catifelată.


Florile,susținute de pedunculi lungi,sunt mari,în formă de clopot ce privește în sus,cu petalele în partea superioară sub forma unor lobi în număr de 5.Culorile predominante ale florilor sunt roz,roșu,violet în combinație cu alb curat sau gălbui.


Gloxiniile sunt plante tuberculoase,care vegetează primăvara și vara.La sfârșitul lunii septembrie,frunzele și lobii mor,iar tuberculii se stratifică în nisip,sau se introduc cu ghivecele în loc răcoros.Florile se readuc la lumină pe la jumătatea lunii februarie.

În timpul înfloririi,plantele se vor uda abudent,dar nu în exces și se adăpostesc de razele puternice ale soarelui.Nu se vor pulveriza deoarece atât florile cât și frunzele se pătează.

Gloxinia este o plantăa care durează mulți ani,tuberculii ei atingând dimensiuni foarte mari.

Pentru doritori gloxinia se găsește la vânzare pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/ParadisulFlorilorCraiova la albumul Flori de vânzare.

Aveți gloxinii?Ce culori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger